Ratsastus

Ratsastuksella ja nimenomaan hevossa ratsastamisella on taustalla tuhansien vuosien historia. Se on ollut perinteisesti miesten laji, mutta autojen yleistymisen myötä se on viime vuosina leimautunut pienten tyttöjen harrastukseksi. Todellisuudessa hevosharrastajia löytyy monenlaisia ja monenikäisiä.

Ratsastusharrastukseen myydään paljon erilaisia välineitä, mutta aloittelijan ei tarvitse sijoittaa suurta summaa päästäkseen alkuun. Tärkeintä on valita omasta vaatekaapista ratsastukseen sopivat asusteet, jotka voi jo maalaisjärjellä päätellä. Kenkien kuuluu kestää likaa ja kanta on oltava matala. Housujen pitää olla sen verran joustavat, että hevosen selässä istuminen onnistuu. Myös hanskat voivat olla tarpeen ratsastaessa. Kypäriä voi tietysti lainata ratsastuspaikasta, mutta omaa päätä varten hankittu kypärä on turvallisin.

Monet ratsastuskerhot järjestävät erityisiä tapahtumia vasta-alkajille, jotka haluavat kokeilla hevosella ratsastusta. Jos olet epävarma onko hevosharrastus sopiva juuri sinulle, ota yhteyttä paikalliseen kerhoon niin saat varmasti lisätietoa asiasta.

Bookmark the permalink.