Aitakasvit tuovat lisää vehreyttä hevostilalle

Hevostilan kauneus on vertaansa vailla, kun kauniit eläimet täydentävät suloista maalaisympäristöä. Tontille on hyvä miettiä erilaisia puutarhaan sopivia elementtejä, jotta piha saa eloisuutta.

horse saddles_50591980

Pihaa suunniteltaessa

Puutarhaan liittyvää perehtymistä tarvitaan alussa, kun useat avoimet kysymykset ovat vielä vailla vastausta. Aitakasveja valittaessa on tärkeää huomioida, milloin aidan voi istuttaa. On hyvä myös miettiä, mitä istuttaessa on huomioitava. Tietoa, kokemuksia ja kuvia löytyy niin internetistä kuin alan asiantuntijoilta, joilta kannattaa aina kysyä lisätietoja.

Hevostallin rakentaminen ja hoito

Hevostallin kustannukset ja työmäärä eivät ole vähäiset. Ilo, jonka hevosista saa, lämmittää sydäntä vuoden jokaisena päivänä ja on sen arvoista. Kun pohtii ympäristöä ja sen vaatimuksia, pitää kartoittaa tarkasti myös mm. varasto, tarha, ratsastuskenttä, lantala sekä luonnollisesti parkkitilojen tarve. Sijaintirajoituksia on jonkin verran. Kun kaikki sitten on valmista, on miellyttävän ympäristön rakentaminen ja kasvun seuraaminen mielenkiintoista ja antoisaa puuhaa.

Hevonen on sydämen asia

Eläinten ystäville ja kaikille hevosihmisille hevosen viihtyminen ja hyvinvointi ovat ensisijaisen tärkeää. Hevostilalla käy paljon vieraita, joten luonnollisesti monien katse kiinnittyy ympäristöön. Virikkeitä antava ja turvallista harmoniaa huokuva ympäristö on tärkeää myös eläinten hyvinvoinnille. Siksi jokainen euro, jonka ympäristöön satsataan, tulee moninkertaisena takaisin.

Aita pihaympäristöön

Piha-ympäristöön suositellaan aitakasveja, sillä ne suojelevat uteliailta kasveilta. Lisäksi ne ovat todella näyttäviä. Timanttituija on suosittu vaihtoehto, sillä se on aitakasvina vertaansa vailla. Timanttituija on kaunis, kompakti ja kartiomainen. Mikä parasta, se ei tarvitse säännöllistä leikkaamista. Se kasvaa hitaasti, joten kyseistä aitakasvia voidaan muotoilla usein ja vähän. Taimia tarvitaan paljon, jotta tontin ympärille saa luotua ison ja peittävän aidan.

Tuija-aita hevostilalla

Yksi tuija-aidan hienoimmista puolista näyttävän ulkoasun lisäksi on sen helppohoitoisuus. Se ei vaadi suuria ponnisteluja, mutta se antaa katsojalle silmiä hivelevän, suomalaiseen luontoon sopivan näkymän. Tuija on yleensä tuotu kauempaa, mutta se viihtyy Suomessa mitä parhaiten. Maatilan ympäristö eläimineen viestii elämästä nautittavuudesta ja siitä, kuinka omat valinnat ja ympäristö tekevät jokaisesta arkipäivästä juhlaa.

Bookmark the permalink.