Hevosaiheisia näytöksiä ja kilpailuja

Hevosia on kautta aikojen ollut mukana erilaisissa näytöksissä kuten esimerkiksi vaikka sirkuksessa. Ne ovat tehneet temppuja ja niiden päällä tehdään temppuja. Lännen showssa hevosia käytetään mukana esityksessä myös ja niiden kanssa voidaan esitellä vaikkapa uusia lajeja katsojille kuten lännenratsastus jne.

Mutta yksi hevosiin liittyvä näytös on ylitse muiden ja sen nimi on Apassionata. Se on kuin tanssiesitys hevosen ja ihmisen välillä, täynnä yhteenkuuluvuutta ja toisiinsa sulautumista. Apassionata on kansainvälinen show ja kiertänyt ympäri Eurooppaa ennen helmikuista Suomen vierailuaan. Apassionatassa ohjaaja ei siis pelkästään ratsasta hevosella, vaan ohjaa hevosta toimimaan maasta käsin ja on uskomatonta miten hienoa yhteistyö hevosen ja ihmisen välillä voi parhaimmillaan olla. Kuin sanatonta keskustelua, aivan kuin hevonen oikeasti ymmärtäisi mitä sille sanotaan. Apassionata-esitykset on höystetty juuri esitystä varten sävelletyllä musiikilla ja sekä hevoset ja ratsastajat ovat puvustettu teemaan sopivaksi, joka tänä vuonna on nimeltään Unelmien aikaa. Apassionata siis tulee Helsinkiin helmikuun alussa ja luvassa on viisi huikaisevaa showta. Aivan ehdottomasti näkemisen arvoinen show.

Toinen hevosystävien kohtaamispaikka on Helsinki International Horse Show, joka sai alkunsa vuonna 1985 ja kasvanut Suomen suurimmaksi kisaksi. Se on parhaimmillaan kerännyt yli 50 000 ratsastuksen ystävää ja harrastajaa saman katon alle tarjoten neljä päivää jännitystä etenkin estekisojen sekä myös kouluratsastuksen parissa. Mukana on yleensä liki 200 hevosta ja ratsastajiakin paikalla on reilusti yli toista sataa. Yleisönäytöksissä esitellään muitakin ratsastuslajeja sekä tavataan mm. alan huippuhevosmiehiä ja –naisia. Kilpailujen rinnalla vieraita kiinnostaa myös Horse Expo- jossa esitellään ja myydään hevostarvikkeita sekä varusteita ratsastukseen, tarvitsit sitten uutta satulaa tai vaikka ratsastushousuja.

Bookmark the permalink.