Keppariharrastus

Keppihevosia pidetään vain pikkulasten leluina mutta todellisille hevosharrastajille ne ovat mukava lisä oikeaan hevostelumaailmaan. Niitä on helppo tehdä itse vaikka vanhasta sukasta ja harjan varresta ja tuunaamalla niistä saa minkä näköisiä vain haluaa.

Venla-Maria Uutela on vienyt harrastuksensa keppihevoset niin pitkälle, että hän on tehnyt oikean kirjan keppareista. Ja hän on vakaasti sitä mieltä että keppihevosia voi hoitaa aivan samalla tavalla kuin oikeitakin hevosia ja niitä voi kasvattaa ja helliä. Niin ja totta kai kilpaillakin niillä voi. Jokaisella kepparilla on omat luonteensa ja toiset ovat sopivampia esteratsuiksi kuin toiset. Keppareille voi rakentaa talleja ja niitä voi omistaa useammankin. Niille voidaan tehdä sukupuita ja ruokkia kuin oikeitakin hevosia. Jos omistat enemmän kuin yhden kepparin, voit pitää itseäsi jo kasvattajana.

Vain mielikuvitus on todella rajana keppariharrastuksessa. On ihanaa, että nykyaikana videopelien ja internetin aikakautena lapset myös oikeasti osaavat vielä leikkiä ”roolileikkejä” ja käyttävät mielikuvitustaan kuten keppareiden omistajat tekevät. Myös keppareilla voi olla omia talleja netissä joihin alan harrastajat voivat liittyä jakamaan keppari-innostustaan. Sieltä voi myös ostaa hevosia, hyvistä sukupuista tietenkin. Keppihevosharrastajat pitävät myös aivan oikeita kisoja IRL eli in real life, hyppien esteitä ja pitäen kouluratsastustunteja.

Ehkä seuraavan kerran parittoman villasukan löytyessä mielesi tekeekin rakentaa keppari ja liittyä kepparikerhoon.

Bookmark the permalink.