Vedonlyönti osana raviurheilua

Ravivedonlyönti on hauska ja joskus tuottoisakin harrastus. Lyödäkseen vetoa hevosista tarvitsee tietää aiheesta yllättävän vähän; kunhan valitsee mieleisensä voittajaehdokkaan ja päättää sijoitettavan rahasumman määrän. Valinta voi perustua käytännössä mihin tahansa, esimerkiksi hevosen aikaisempaan menestykseen, ulkonäköön tai sen nimeen.

Ravivedonlyönnin voidaan hyvin katsoa kuuluvan osaksi raviurheilua. Internet-aikakaudella vedonlyöminen verkossa on helppoa ja siihen tarjotaan useita mahdollisuuksia. Suomessa ravipelien kokonaisvaihto on yli 200 miljoonaa euroa vuodessa, joten ihan pienistä rahasummista ei ole kysymys. Euroopassa Suomi kuuluu viiden suurimman raviurheilumaan joukkoon ja vuosittain järjestettävät Kuninkuusravit kruunaavat ravivuoden.

Ennalta arvaamattomat ravikuninkaat

Kuten missään muussakaan urheilulajissa, raviurheilussa mikään ei ole varmaa, ja juuri se tekeekin ravivedonlyönnistä jännittävää. Ravihevosten kilpailuikä on lyhyt, sillä niiden kilpailu-ura loppuu yleensä jo parin vuoden jälkeen. Sen vuoksi on vaikea ennakoida ravihevosten menestystä, sillä hevoset vaihtuvat jatkuvasti ja vanhojen suosikkien tilalle tulee uusia kilpailuissa menestyjiä.

Yleisesti ottaen ravivedonlyöntiin pätevät samat säännöt, kuin nettivedonlyöntiin muutenkin. Ravivedonlyönti on osittain taitoa ja osittain sattumaa – vain omaa pelaamistaan seuraamalla voi saada selville, milloin sijoitukset ovat olleet tuottoisia ja milloin eivät, ja onko niissä jokin syy-seuraussuhde. Ravien tuloksia ja tilanteita voi seurata esimerkiksi Iltalehden veto- ja vakiovihjeistä.

Netissä on mahdollista pelata niin ulkomaisia, kuin kotimaisiakin ravivedonlyöntejä niin parivedonlyönnissä, jossa vetoa lyödään kahden hevosen väliltä tai vaihtoehtoisesti voi lyödä vetoa voittajasta, jolloin jokaisella hevosella on kiinteä kerroin. Parhaimmat mahdollisuudet voittoon saa lyömällä hevosille ylikertoimet, eli erittäin suuret kertoimet. Ravien lisäksi on kannattavaa tutustua laukkapeleihin, sillä niidenkin parissa pyörii rahaa yllin kyllin, sekä palkintojen että vedonlyönnin muodossa. Laukkaurheiluhevoset ovat maailman kalliimpia hevosia, joista voidaan maksaa jopa miljoonia euroja.

Raveihin kannattaa tutustua huolellisesti ja etenkin pitää kirjaa omasta pelaamisestaan, sillä ravivedonlyönnissä ei ole pelkällä tuurilla merkitystä. Omia pelejä silmällä pitäen ravivedonlyönnissä voi kehittyä, joskaan ei yhdessä yössä. Tässä lajissa tarvitaan kärsivällisyyttä ja halua kehittyä, jotta voi nähdä tuottoisia ja miellyttäviä tuloksia.

Bookmark the permalink.