Elämäni hevoset

Hevosharrastus vie usein mukanaan jo yhden hirnahduksen jälkeen. Nuo kauniit ja uljaat eläimet olivat vuosisatoja ihmisen tärkeä apu maatiloilla, sotatantereilla ja kuriirina. Yhteiskunnan teollisen vallankumouksen jälkeen niiden akuutti tarve arjessa kuitenkin väheni ja muutti muotoaan.

Nykyisin hevoset kilpailevat ja toimivat monien harrastuskohteina. Hevosharrastusta voidaankin ajatella eri näkökulmista. Toiselle hevosharrastus tarkoittaa ratsastusta ja toisille taas vedonlyöntiä laukkakisoissa. Ratsastaminen taas voidaan jakaa kilpailijoihin ja harrastelijoihin. Monelle nuorelle tytölle oma hevonen on ikuinen haave. Hevosia käytetään myös terapiamuotona erityslapsille, monille aikuisillekin harrastus on terapeuttista toimintaa.

Internet tarjoaa hyvän tietopaketin ja ostospaikan hevosharrastuksesta kiinnostuneille. Hevosharrastuksen aloittamista kannattaa pohtia tarkkaan. Internet on oivallinen apu tukemaan päätöksen tekemistä, tietoa harrastusmahdollisuudesta, hinnoista ja seuroista löytyy netistä. Milloin ja missä voi ilmoittautua kurssille ja minkä ikäisenä harrastus kannattaa aloittaa. Hieman kokeneemmille ratsastajille netin kautta voi hakea tietoa oman paikkakunnan hevosleireistä ja -yhdistyksistä.

Kilpailut ja näyttelyt

Hevostelun jo aloittaneille viralliset hevosalan järjestöt ovat oivallinen tapa hankkia tietoa raviurheilusta, kilpailuista, jalostuksesta ja näyttelyistä. Suomen virallinen hevosrekisterikin on nähtävillä sähköisessä muodossa. Pieni osa suomalaisista saa elantonsa hevosurheilusta. Heitä hevoset kiinnostavat ammatillisessa mielessä ja nykyisin hevosiakin myydään ja ostetaan jopa netin kautta. Heitä alalla kiinnostavat myös hevosiin liittyvät uutiset ja erilaiset viralliset rekisterit.

Internetin kautta on helppo tehdä erilaiset hankinnat, niin myös hevosiin liittyvät tarvikehankinnat, ratsastajille erityiset vaatteet ja varustukset kuin muutkin hevosharrastukseen liittyvät tuotteet saa osoitteesta salerunner.fi.

Ratsastamisen lisäksi hevoset ovat toisille harrastus veikkaustoiminnan takia. Raveja järjestetään Suomessa viikoittain eri paikkakunnilla ja niistä saa tiedon ja tulokset sähköisesti. Ellei raveja rakastava pääse paikanpäälle seuraamaan kilpailuja, voi hän lyödä halutessaan vetoa myös netin kautta. Ravitoiminta on lähellä suomalaisten sydäntä ja varsin suosittu harrastusmuoto.

Bookmark the permalink.